zaterdag 4 maart 2017

13e wedstrijd 4 maart 2017

Omdat de weersvoorspellingen niet al te best waren afgelopen week besloten wij dat de JO9-13 een uurtje Speedsoccer ( indoor kunstgrasveld omgeven door een boarding en netten ) ging spelen in La Playa.


De bal blijft altijd in het spel en dus ligt het speltempo hoog.
Kyan en Mika er niet bij ivm vakantie , maar Job alweer terug en die was er dus wel weer bij.


Hier werden onderling kleine wedstrijden gespeeld.



Jongens konden hier heerlijk hard schieten want de bal kon toch niet weg.



Naast de wedstrijdjes werden er uiteraard ook oefeningen gedaan.



Dit alles onder toezicht van de trainer.



Hierna nog een kleine bespreking omdat we zaterdag tegen DVC JO9-2 moeten spelen , die vorige keer   3-0 wonnen van ons en hoger op de ranglijst staan ( kopieer de volgende link om het verslag van de heen wedstrijd te lezen .... http://www.dvcdelft.nl/actueel/nieuws/672-verslag-dvc-jo9-3-wilhelmus-jo9-13  .  . leider van DVC is nl ook sportverslaggever en dit was zijn visie van de vorige editie .. heel leuk !! ... en leest ook onze verslagen).



Hierna voldaan iedereen hun bedje in en rustig voorbereiden voor zaterdag.

Op zaterdag om 11 uur verzamelen voor ons bekende ritueel... Keepers worden ingeschoten en de jongens moeten zich weer goed 'vrij' lopen in de triangels om zo aanspeelbaar te zijn.




Tussendoor de 1 op 1 gesprekken met de trainer , zodat alle spelers vandaag weer wat opdrachtjes hadden. Kyan nog lekker op vakantie maar Mika was weer aanwezig.

Hierna nog 1 keer gezamenlijk de tactiek doornemen.


Hierna op naar het veld , zodat de wedstrijd kon beginnen.... Iedereen weet wat er wordt verwacht en weet wat zijn positie is... De 1e helft staat Job in het doel.



Vandaag ook een spannende dag voor onze scheidsrechter. Dit wordt zijn 1e wedstrijd die hij gaat fluiten,  na zijn aanmelding om naast te voetballen ook intern te willen fluiten op de club. Dit gebeurde onder toezicht van de Wilhelmus scheidsrechter coördinator.

Wij zijn na de aftrap direct gevaarlijk... Maar de tegenstanders ook in hun counter ...De aanvallen in deze helft vliegen op en neer en dat was erg leuk om te zien.... En als Job dan de bal in zijn handen had als keeper  , dan gaf hij die bal toch een knal naar voren ... WOW


Wij krijgen een hoekschop en Christiaan neemt hem en schiet hoog voor het doel....Via de tegenstander gaat deze bal in het doel ( Prachtig vastgelegd door onze eigen vlogger Greg , zoals alle doelpunten deze partij... TOP ) ... En dus 1-0 voor ons.

In een aanval erna wordt Christiaan onderuit gewerkt en we krijgen een vrije trap .... Kai neemt plaatst achter de bal ... Schiet ... Op de lat , maar wat een mooie trap zeg.

Hierna breken de tegenstanders weer uit en er komen 2 spelers op Job af .. Gelukkig komen de spelers er onderling niet uit over wie er op het doel gaat schieten , zodat Job de bal op kan pakken ...

Als wij weer een corner krijgen neemt Christiaan plaatst achter de bal ... Hij schiet weer hoog voor het doel ... tegenstander wil de bal wegschieten maar de bal ketst de verkeerde kant op ... En dus 2-0 voor ons.

En daar komen de snelle tegenstanders weer op onze keeper af ... Mika razendsnel erachter aan en maakt een schietkans zo erg moeilijk  ... Tegenstander kan nog net richting doel schieten maar Job redt.

In de aanval erna valt toch nog de 2-1 en vlak voor rust voorkomt Job nog de 2-2 door een bal prachtig tegen te houden.

Mooie 1e helft ,en veel druk van onze kant en veel dreiging.

Na de rust weer snel verder .... Giovanni is de keeper deze helft...

Wederom veel aanvallen van beiden teams ...Na een mooie voorzet van Mika komt de bal bij Christiaan die vol uithaalt ... En nadat Kai de 1e helft de lat al raakte , was het nu Christiaan die ook op het ijzerwerk stuitte ... Binnenkant paal.

Maar na een snelle counter stonden de tegenstanders direct bij ons doel en daar werd ook de paal geraakt.


En dan komt er weer een corner van onze kant...Ze krijgen de bal niet weg bij het doel ... Bal komt bij Dilly ... BAM ... 3-1 ...


Voor de 3e keer na een hoekschop een doelpunt.... Mooi hoor.

In een volgende aanval is het Noa die zijn man passeert , na een mooie beweging , en Noa krijgt de bal bij Job ... BAM 4-1 ... Wat spelen onze MP-tjes toch heerlijk voetbal zeg.

Hierna zou je zeggen ... "Parkeer de bus" en rustig uitspelen ...

Dat gebeurde dus niet .. Tegenstanders maakten de 4-2 en de 4-3 vlak na elkaar.

Na weer een aanval van ons is iedereen te laat terug om te verdedigen na een counter en pakt Gio gelukkig de bal maar de druk bleef hoog en fysiek waren onze jongens al minder aan het worden.

Vlak voor het einde viel de gelijkmaker ... 4-4

Hele leuke pot om te zien , helaas 3 tegendoelpunten in de 2e helft.

Jongens hebben goed gestreden en maakten het spel ... Een gelijkspel na een verloren duel de vorige keer is niet verkeerd en iets om trots op te zijn.

Woensdag gaan we weer lekker trainen , en dan zaterdag 11 maart spelen we wederom thuis maar dan om half 9 en weer vol goede moed !

Gr Marcel










Geen opmerkingen:

Een reactie posten