zaterdag 18 maart 2017

15e wedstrijd 18 maart 2017


Vorige week na de wedstrijd was er nog wat spanning voor 2 van onze toppers ( en hun ouders ) ... Afzwemmen voor hun B zwemdiploma .... En laten deze 2 zwemtalenten nu allebei slagen ... Mika en Job GEFELICITEERD jongens ... Toppers zijn jullie !!


Vandaag stond de kraker tegen de nummer 2 op het programma ... Wij nog zonder Kyan , maar die zal binnenkort weer zijn rentree maken na zijn blessure ... De vorige ontmoeting werd een mooie overwinning van onze kant en lieten de leiders van de tegenpartij een grote indruk achter , doordat zij het oneens waren over de opstelling toen en in het bijzijn van de kinderen elkaar mondeling in de haren vlogen ....

Wij hadden om half 9 verzameld en waren al druk in de weer , nog voordat de tegenpartij het veld had betreden.... Zo werden de triangels weer getraind en werden de keepers ingeschoten door spelers die op het doel gingen afwerken.


Keepers van vandaag zijn Christiaan de 1e helft en Dilly de 2e helft.


Voordat de wedstrijd begon nog even de teambespreking.


En hierna het veld op , waar de puntjes op de 'i' werden gezet vlak voor de aftrap.


Na de aftrap was er direct druk van onze kant ... Dilly onze bal goochelaar draait weer prachtig over de bal heen en weg was hij ... En hij liet een paar gedesoriënteerde verdedigers achter zich ... Hierna een prachtig passje op Job die net niet tot een schot kon komen .. In de aanval erna is Kai losgebroken , maar die krijgt een flinke duw in zijn rug en valt .. Tijdens zijn val krijgt Kai toch nog de bal bij Job ... en die schiet ... BAM ... Keeper redt helaas.

Hierna gingen de tegenstanders er vandoor maar die werden gestopt door Santi ...onze koele libero... Santi krijg je niet gek .. Die is altijd zo rustig aan de bal en heeft altijd overzicht ... Hij passt de bal rustig naar Noa ... en net voordat de tegenstanders willen ingrijpen tikt Noa de bal weer naar Santi ... De aanvallers weer richting Santi maar op zijn gemak speelt hij weer terug naar Noa ... Lekker bezig Noa en Santi zo ... Tikken samen even de tegenstanders weg.

Noa passt naar Dilly die ijzersterk bezig is en wederom een mannetje passeert en vervolgens de bal overspeeld naar Kai .. Kai kapt de verdediger knapt uit en komt alleen voor de keeper ... Iedereen wacht op Kai zijn harde schot , maar in plaats daarvan kapt hij de keeper koelbloedig uit en tikt de bal beheerst over de doellijn ... Wat een doelpunt zeg ! ... 1-0 voor ons en je zag de paniek al bij de leiders van de tegenpartij.


Na een counter van de tegenstander komt er een aanvaller met de bal alleen op Christiaan af ... Christiaan sowieso voor niemand bang , dus rent op volle kracht op hem af en poeiert knap de bal weg.

Hierna enkele mooie aanvallen van onze kant ... Tegenstander werd volkomen weggetikt en je hoorde al wat opmerkingen van de leiders onderling tegen elkaar.... Ben blij dat ze deze traditie voortzetten ... Goed voorbeeld voor de kinderen ook !

Tegenstanders er toch tussendoor gepiept , en na een mooie voorzet werd de bal mooi afgemaakt 1-1


Na deze 1-1 werd er wat meer geduwd en getrokken ... Ondanks dit fysieke spel hielden wij wel stand maar viel toch de 2-1 achterstand.

En na wederom een tegenaanval redt Christiaan prachtig de bal voor de lijn... Hij pakt 'de rust' ... Kijkt ... En ziet voorin Kai staan ... Christiaan trapt hard en hoog de bal over iedereen uit en de bal komt panklaar bij Kai terecht ... Kai heeft last van een magneet en trekt standaard naar de rechterkant van het veld, want daar wordt hij steeds naar toe getrokken , maar daar doet hij ook de prachtigste dingen... Daar aangekomen geeft Kai een prachtige voorzet voor het doel ... En daar stond Mika ... Hoppa 2-2 .. Wat een mooie aanval.

Ondertussen had Peter ( met koffie ) het veld betreden ,en stond als "slot op de deur" tussen het doel en Christiaan in :)


Ook deze week kregen we veel corners mee .... Hierdoor veel schoten op het doel op dit moment van de wedstrijd ... Zo heeft Mika nog een schot op het doel , maar ook Gio en Kai beiden een schot op het doel ... Keeper redt echter 3 x op rij.

Achterin onderschept Santi aardig wat aanvallen en ook Dilly verovert vaak de bal... En Job is al enkele keren gevaarlijk geweest.

In de laatste aanval voor het rustsignaal komt de bal via een mooie onderschepping van Noa terecht bij Kai .... Die gaat weer naar zijn "hoekje" en geeft de bal mooi voor ... Nu stond Dilly daar en HOP HOP GAS EROP ! .... Dilly knalt vlak voor de rust de 3-2 voorsprong erin ... Lekker zeg ... Leiders van de tegenstander onderling weer in conflict , waarbij er zelfs 1 het veld verliet ... En daar gaan we weer.

In de rust vlogen de complimenten weer in het rond bij ons .. Wat was iedereen goed bezig zeg en FEL ook ... Heel leuk om te zien en zeker om te weten dat de tegenstanders minimaal 1 jaar ouder waren.

In de 2e helft ging Dilly keepen en kwam Christiaan het veld in en werden de aanvallers van de 1e helft de verdedigers en andersom.


Tegenstanders zetten meteen veel druk en ondanks een fantastisch mooie redding van Dilly valt toch de gelijkmaker ... 3-3

Een spervuur aan aanvallen kwam er nu van de tegenpartij ... Alle ballen moesten op hun 2 sterspelertjes was de instructie ... En die 2 konden ook echt wel voetballen .. steeds kwamen ze gevaarlijk voor het doel maar Dilly stond zijn mannetje. Zelfs bij een mooie lob bal van hun kant die Dilly met zijn hele lichaam probeerde weg te krijgen en uiteindelijk gelukkig toch net mis ging....

We kwamen wel vrij snel op een 4-3 achterstand.

Hierna konden wij weer een aanval opzetten ... Bal komt bij Job , die prachtig doorpasst naar Christiaan en die haalt meteen uit maar de keeper redt.... In de aanval erna lukte het wel ... Christiaan komt door de verdediging en rond mooi af 4-4 en hij vierde het of hij het WK had gewonnen.

Tegenstanders voeren de druk op en scoorden 2 keer ... 6-4 achter nu ...

Christiaan schiet nog net mis maar ook wij voeren de druk wat op ... Noa passeert zijn man en passt naar Christiaan ... Christiaan die poort zijn tegenstander keihard ( heeft hij dan ook de hele week op geoefend als er thuis iemand langs hem liep ) ... En hij speelt weer naar Noa ...Noa geeft de bal terug en van afstand draait Christiaan de 6-5 in het doel ..

Hierna wij vol de druk erop en op jacht naar de gelijkmaker ... Maar helaas was daar te weinig tijd meer voor , want het eindsignaal viel.

Een prachtige felle partij om te zien ,die helaas net is verloren. Maar wat worden onze jongens met de week beter zeg !

Qua stand staan we vrij steady op de 4 de plaats en ik denk niet dat dit nog verandert   ... Ik vind het een topprestatie dat onze jongens op die plek staan , want we zijn qua leeftijd gewoon een MP team.

Na de wedstrijd van vandaag was het de beurt aan Kai om zich ook te bewijzen in het zwembad .... En ja hoor ... Het zoveelste talentje heeft zijn B zwemdiploma binnen ... GEFELICITEERD !!


Volgende week spelen we om 10.15 uur een thuiswedstrijd....We hebben nog 4 wedstrijden te gaan voordat het seizoen eindigt.

Let er wel op dat wij volgende week kantinedienst hebben van half 11 tot 13 uur voor diegenen die zich hebben opgegeven.

Gr Marcel





Geen opmerkingen:

Een reactie posten