zaterdag 8 april 2017

18e wedstrijd 8 april 2017



Vrijdagavond was het eerst tijd voor een FEESTJE voor het team , want Noa werd 7 jaar... Na het eten van de heerlijke voetbaltaart allemaal zingen en tijd maken voor de kadootjes.

En na het zingen een lekker potje speed soccer spelen onder toezicht van de trainer Jan-Mark...En ook op het indoor veld werd er doorgefeest voor de jarige.


Na de training werden alle spelertjes van de JO9-13 gehuldigd met een medaille en werden ze allemaal thuis gebracht.... Maar niet voordat er nog even over de wedstrijd van morgen werd gesproken.


Hierna thuis de verdere voorbereidingen op de wedstrijd ... Op zaterdagochtend dan richting het complex van de tegenstanders ...Het complex was vrij snel gevonden maar vanaf hier begon een sobere voorbereiding ... Begon met een parkeerplaats zoeken... Dat was al een uitdaging op zich ... En toen dat dan was gelukt begon de wandeltocht naar het complex... Onderweg kwam ik het team " parkeerbeheer & handhaving" tegen en ik kan U vertellen "Die had genoeg te doen".

Tijdens de lange wandeltocht had ik pas door dat de wandeling wel eens langer kon zijn dan de wedstrijd op zich....En toen we er eindelijk waren was de volgende uitdaging : het veld zoeken ... Een lange tocht over het terrein volgde ... Zo zagen we Hockey , Tennis , Golf maar nog geen voetbal ... Het deed me denken aan een Center Parcs ( al heb ik het subtropisch zwembad gemist ) ... Nadat we een voetbalveld hadden gevonden , bleek dit het verkeerde veld te zijn ... Dus weer verder ... Daar gaat de warming up .... Eindelijk het juiste veld gevonden en snel de spelers laten afwerken op het doel en een andere groep bij de trainer voor de opstelling.



Tijdens dit proces betraden 18 meisjes het veld ... asjemenou ... En ja hoor ... Verkeerde veld , we moesten op het knollenveld ernaast zijn... Wat een voorbereiding zo ... Hoe kan je nu nog gaan winnen als de voorbereiding niet eens lukt ?

Dus maar weer een veldje verder , en hier kregen onze jongens de laatste aanwijzingen... We wisten dat we vol aan de bak moesten ondanks dat we de vorige keer 4-3 hadden gewonnen want zij hebben razendsnelle aanvallers en het is een goed team ... Het verbaasd mij eigenlijk dat ze niet hoger op de ranglijst staan.

Onze verdediging zou het dan ook zwaar krijgen dus die kregen extra instructies :


Kyan ging de 1e helft keepen , want hij is nog niet geheel fit... Vanaf de aftrap loopt er een tegenstander in een dribbel met de bal een aardige solo langs ons middenveld en dwars door onze verdediging heen en komt vrij voor het doel... Gelukkig schoot hij mis , maar was een aardige actie... Ik begreep ook dat die jongen een verleng stage heeft gekregen bij ADO Den Haag.

In de aanval erna gaat die jongen er langs de lijn wederom vandoor , maar Noa zet de achtervolging in vanaf de middenlijn en bij ons eigen doel kan Noa de bal voor zijn voeten wegschieten ... Mooie felle verovering van Noa ... Hierna bij wat chaos achterin bij ons dus besluit Santi om rust te creĆ«ren en schuift de bal op zijn coole manier richting keeper zodat Kyan de bal op kon pakken en iedereen weer even zijn positie kon innemen.


Hierna bouwden wij een prachtige aanval op ... Christiaan de bal naar Noa , Noa naar Santi , Santi naar Mika en die kon schieten maar helaas ging die er net niet in omdat de keeper een prachtige redding maakt ... Was een mooi hard schot maar helaas... Zij meteen in de counter modus en Christiaan te laat terug maar Kyan heeft ook een prachtige redding ... En zo konden wij er weer vandoor ... Chris Hari onderschept de bal en passt naar Job Verhoeven .. Job mooie pass op Mika ... En Mika haalt weer uit maar de keeper redt weer ... Spannende pot zo met aanvallen op en neer.

De 6 minuten zaten er op dus Kai en Gio komen erin ... Ondanks dat Santi klasse bezig is en Kyan goed aan het keepen is valt helaas toch de 1-0 ... Bij de tegenstander hebben ze 1 regel : Alle ballen op hun talentje ... En die is goed en razendsnel .. Was alleen een beetje jammer dat ze de scheidsrechter van een barkruk hebben getrokken ,die daar rustig met zijn 3e helft bezig was .. Alles werd gefloten in het thuisvoordeel ... zelfs inworpen gingen fout en corners werden achter-ballen ... Had die man toch lekker aan de bar laten zitten ...

Wij weer in de aanval... Kai kapt prachtig zijn mannetje uit en haalt uit op het doel ... PAAL ... AI ... Wat een mooie aanval en actie zeg ... Dat was lekker geweest zeg een gelijkmaker ( als de scheids hem had geteld dan ). .. Tegenstanders meteen weer snel weg richting ons doel en voordat we het doorhadden lag de 2-0 in het netje.

En wij dus weer op jacht ... Santi onderschept mooi de bal en passt beheerst naar Kai .. Kai passt mooi door naar Job en Job na een dribbel de bal aan Dilly gegeven ... Wat doen ze dat toch uitstekend zeg ... Prachtig om te zien

Zij weer een aanval en geven vanaf de zijkant een bal voor ons strafschopgebied en via een kluts gaat de bal ongelukkig ons doel in ... 3-0 ... Nou die score heeft dit seizoen nog niet op het scorebord gestaan....Wij nog snel voor het rustsignaal een aanval opbouwen ... Via Santi komt de bal bij Dilly en die geeft hem mooi aan Mika , maar de bal wil niet in dat netje daar ... Rust

In de 2e helft besluit Kyan het erbij te laten en gaat de wedstrijd verder bekijken vanaf de zijlijn ... Job het doel in nu.

En bij de 1e aanval van de tegenstander lag de 4-0 er alweer in ... Christiaan maakt nu een solo langs de lijn , nadat hij de bal had gekregen van Dilly die weer mooi zijn mannetje uitkapte , en Chrisje passeert  zijn man en wil voorgeven maar de bal wordt weg gekaatst ...En de scheids geeft een corner ... nee joh !

Hoekschop wordt een uitbraak van de tegenstander en HOPPA daar is de 5-0 ...Wat gebeurd hier toch allemaal ? ... Ze willen je hier natuurlijk eerst uitputten door iedereen uren te laten lopen over het complex zodat je daarna niet meer kan voetballen al wil je wel :(

Job in de aanval hierna een prachtige redding ... En een fantastisch mooie uittrap .. In 1 keer die bal over iedereen heen zo voor Noa zijn voeten en die passt naar Santi maar die bal wil er net niet in ... Wel een prachtige actie weer.

En weg zijn zij weer ... Nu blokt Kai , die heel goed zijn duels uitvecht ... Wij nu voor hun doel maar op de doellijn staat hun keeper EN hun centrale verdediger .. Wij schieten net mis en krijgen een corner maar ook deze wil er weer niet in ... Zij dus weer weg ... Na een lange snelle aanval wil de tegenstander schieten maar daar komt Kai op volle snelheid met een sliding ... Prachtig ... Scheidsrechter inmiddels doodmoe , dus die vindt alles best op dit punt van de wedstrijd ..

Job heeft in een aanval erna nog een mooie redding en gooit de bal naar Christiaan , die langs de lijn met de bal naar voren rent ... En vlak bij de lijn schiet hij de bal mooi naar Santi en die haalt uit ... BAM 5-1 .... Een paar minuten erna volgt exact dezelfde aanval ... Job op Chris... Chris op Santi maar deze keer redt de keeper en de scheidsrechter floot af ...

En dan als opmerking van Jan-Mark ... "Wat een mooie laatste 10 minuten" , en zo was het ook ... Het was niet fel , en wat mak helaas ... Maar ze hebben weer lekker gevoetbald en het was prachtig weer en ze hebben ondanks alles plezier met elkaar  .... En dan wil je snel naar huis met gierende banden ,maar moet je eerst dat hele terrein weer over en je auto gaan zoeken en dan hopen dat er geen bon op zit......

En dan het grote nieuws ... Na de wedstrijd gingen Giovanni en Noa naar ADO om daar hun contract te tekenen.... Hoe fantastisch is dat ?

Kijk die trotse koppies....

En wat als die Noa later bekend worden ? ... Dan kan ik , als ik wat groter ben , zeggen : Die vader van die Noa Maas he ? ... Die heeft mijn zoon Christiaan nog getraind en Christiaan zat bij die Noa in het team ... En die moeder ? ... Die verzorgde het 1e sponsorcontract van Christiaan zijn team ..

En als Gio later bekend wordt ? ... Nou dan denk ik dat "Chris" Hari de bodygard wordt van Gio en dat ze dan 24/7 bij elkaar zijn ...

Nadat Gio zijn contract had getekend stond hij hier al op de stoep en nadat ze 5 minuten aan het voetballen waren kreeg Chris een bal vol op zijn gezicht van Gio ... En daar ging Chris zijn 5de tand


Morgenochtend weer naar FIT en dan volgende week zaterdag een oefenwedstrijd !

Gr Marcel



Geen opmerkingen:

Een reactie posten