zondag 16 april 2017

Oefenwedstrijd 15 april 2017

Wat een week weer .... Afgelopen woensdag vierden we als team dat Kyan 7 jaar was geworden ... Na de training lekker een taartje eten , na uit volle borst gezongen te hebben  , in de kantine.

Kyan verzorgde zelf nauwkeurig het uitdelen van de taarten als een echte specialist.


Na het eten en drinken gingen alle kinderen met Kyan mee voor zijn feestje en ze werden daarna allemaal weer thuisbezorgd , moe en voldaan.


En nog meer nieuws deze week... En al is mij gevraagd er niet teveel aandacht aan te besteden , kan ik het toch niet laten..... En ja blablabla waarschijnlijk kan ik het ook beter niet melden , maar ik vind dat het , het melden waard is dus ik doe het lekker toch ... Sorry.... Maar het is zo GROOT nieuws , en zeker iets om trots op te zijn ....


De Panda's zijn namelijk aangekomen in Nederland ... Met de livestream hebben we de hele reis kunnen volgen .....

Maar er moest ook nog gevoetbald worden deze week ... Een oefenwedstrijd tegen een talententeam die 8e klasse spelen ... Zo konden wij als team even kijken "Hoe we staan". Helaas geen Mika , Kyan en Gio erbij dus we waren niet op volle sterkte. Kyan helaas zodanig geblesseerd dat die de competitie niet meer in actie komt iom onze teamarts ...... Hamza uit de MP2 kwam ons versterken in het veld en Finn uit JO9-3 ging ons doel verdedigen.

Wij begonnen na aankomst een goede voorbereiding en zagen later de tegenpartij het veld betreden ... 10 jongens in vol ornaat werden begeleid door 4 mannen eveneens in vol ornaat.


Na de aftrap bleef de bal erg hinderlijk op onze kant van het speelveld hangen ... Inworpen , corners en aanvallen aan de lopende band...Tussendoor werd het spel nog even stilgelegd en werd onze Veter-Geitebreier Peter het veld ingeroepen om wat veters te strikken ... Nadat hij zijn taak had volbracht en de scheidsrechter weer verder wilde spelen attendeerde ik de scheidsrechter op het feit dat onze trainer nog in het veld stond ... Die nam namelijk van deze gelegenheid gebruik om onze verdediging even 'goed' neer te zetten.

Langzaam in deze helft werd het speelveld vergroot en kwamen wij ook op hun helft , zelfs al met een schot op het doel.... Hierna braken zij echter razendsnel uit ... Maar daar stond koele Santi die ingreep en weg was het gevaar...


Vanuit een hoekschop van de tegenstander raakte de bal heel onhandig in een kluts met onze keeper en rolde onfortuinlijk ons doel in 1-0 achter.
Hierna wij een mooie aanval ... Christiaan pakt de bal af en passt naar Kai ... Kai passt door naar Job ... Maar door de harde wind leeft de bal zijn eigen leven en waait uit ons bezit ...

Tegenstanders direct weer in de tegenaanval .... En ja hoor ... Net als het 1e doelpunt ... Heel veel pech en wind ... En via de kluts wederom ons netje in ... Dat geloof je toch niet ... 2-0 ... Wat een pech.... Onze jongens spelen beter dan de afgelopen weken maar komen door domme pech op achterstand ... Dat verdienden ze eigenlijk niet.

Ondertussen was onze 'paas Maayke' gearriveerd ... Die had stad en land afgereden vanaf 8 uur om voor de voetballers , ouders etc een lekker paaskoekje / chocolaatje te regelen maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan ... Bijna overal alles uitverkocht ... Maar ze had toch nog het 1 en ander kunnen scoren .... Ook deed ze direct een koffie rondje ... Wat heerlijk was , want het was best koud met die wind vandaag.

Na de rust begonnen onze jongens een stuk feller en zaten er bovenop ... Noa had een schot op doel die de verdediger over zijn eigen doel kopt ... Corner en een poeier van Christiaan net mis ...Tegenstanders meteen op volle vaart richting ons doel ... 3 aanvallers tegen Kai ... En Kai wint en pakt beheerst de bal af ... En passt hierna naar Christiaan ... Christiaan er vandoor ... Dribbel langs de lijn en geeft een voorzet voor het doel ... Ai deze wordt net gemist.


Hierna nog enkele prachtige aanvallen van onze kant ... Ze doen zeker niet onder tegen deze talenten ..
Finn heeft nog een prachtige redding maar de bal kaatst terug naar een aanvaller en scoort de 3-0 .. Goh ... Ben je zo lekker bezig en sta je gewoon 3-0 achter ... Hierna wederom een aanval onze kant op ... Finn redt en trapt de bal snel , hard uit .. Santi weg op volle snelheid richting hun keeper en alle verdedigers van hun te laat ... Santi wordt van achter schandalig ("rode kaart") neergehaald , maar Santi probeert nog een schot te forceren maar grijpt toch naar zijn been ... Wat een overtreding zeg ... Scheidsrechter besloot achteraf toch maar een vrije trap te geven ... "Zlatan" Job , met haarband ramt de  3-1 erin ...

Tegenstanders weer in de aanval maar schieten naast ... Doeltrap van Finn richting Christiaan ... Christiaan weg en schiet knap in .... 3-2... KLASSE !!

En nu op jacht naar de gelijkmaker , want die is dik verdiend voor onze harde werkers ... Dilly is fantastisch aan het spelen op het middenveld en zet vaak de tegenstanders op het verkeerde been .. Kai achterin een goed slot op de deur ... Veel dreiging van Santi , Job en Christiaan voorin ... Noa razendsnel langs de lijnen bezig en Hamza houdt zich goed staande deze wedstrijd.

Tegenstanders laten echter zien niet voor niets in een talenten team te zitten ... Ze bouwen een prachtige aanval op en ronden mooi af ... 4-2 ... En toch blijven onze jongens de aanval zoeken ... Veel corners voor ons ook , maar er wordt niet meer door ons gescoord ... Tegenstanders scoren nog wel een doelpunt en de wedstrijd wordt afgesloten met 5-2 ... Maar een mooie pot voetbal deze ochtend !

Na de wedstrijd ging Paas Maayke de jongens lekker verwennen met chocolade ...



Heerlijk vonden ze het ... En ook de ouders werden verwend met Paas lekkernijen ... Bedankt Maayke ... Was heerlijk.

Woensdag weer lekker trainen .... Dilly is er dan niet bij ...Want ik zeg het lekker toch ... Dilly mag woensdag en donderdag stage trainen bij niemand minder dan SPARTA ... Gefeliciteerd kleine 'bal goochelaar' , en doe je best !

Zaterdag spelen we om 12:15 uur onze laatste competitie wedstrijd van dit seizoen , thuis tegen Nootdorp ... Zij staan op de 5de plek en wij op de 4de plek ... Wij hebben 1 punt meer , maar zij moeten nog inhalen ... Dus winnen zou een lekkere afsluiter zijn.

Op zondag hebben we dan de voorwedstrijd van het 1e van Wilhelmus ... Deze wedstrijd start die zondag om 12:30 uur en om 14 uur lopen onze toppers aan de hand van de spelers van de 1e elftallen het veld op.

Na dit aankomende voetbalweekend blijven de trainingen op woensdag nog even doorlopen , want we hebben natuurlijk nog onze toernooien ....

Denk er nog even aan , als je dat nog niet hebt gedaan , of je wilt mee BBQ-en op de Wilhelmus jeugd dag en of je nog loten wil hebben voor de loterij.

Fijne paasdagen ... ADO een punt tegen PSV na hard werken ....en Feyenoord gewonnen van Utrecht ...En wie weet wordt het nog mooier .....







Geen opmerkingen:

Een reactie posten